Po dopravnej nehode privolalo pomoc len 9-ročné dievča

07.12.2012 Poltár

Utekáč 7. decembra (TASR) - Život 67-ročnej vodičky si vyžiadala dopravná nehoda, ktorá sa stala vo štvrtok 6. decembra za obcou Kokava nad Rimavicou. Ako TASR informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici Mária Faltániová, na zadnom sedadle cestovala aj 9-ročná spolujazdkyňa, ktorá sa dostala z prevráteného auta a privolala pomoc.

Okolnosti dopravnej nehody vyšetruje polícia v Lučenci. Nehoda sa stala popoludní medzi 14.00 až 15.00 hod. "Vodička osobného motorového vozidla Suzuki z Utekáča, pri jazde po ceste od Kokavy nad Rimavicou smerom na Utekáč, po prejdení zákruty na zľadovatenom a utlačenom posypanom snehovom povrchu vozovky dostala šmyk. Pri šoférovaní neprispôsobila rýchlosť stavu a povahe vozovky a iným okolnostiam, ktoré možno predvídať, čím prešla do protismeru a následne do zníženej priekopy a do potoka, kde sa vozidlo prevrátilo na strechu. Vodička ostala zakliesnená vo vozidle v koryte potoka," informovala Faltániová.

Deväťročná spolujazdkyňa na zadnom sedadle sa po nehode vlastnými silami dostala z vozidla a na cestu, kde privolala pomoc. Zastavila okoloidúceho vodiča linkového autobusu, ktorý mal poskytnúť vodičke pomoc a vytiahnuť ju z vozidla aj z potoka na cestu.

Cestujúca v autobuse zavolala na číslo 112 a vec ohlásila. Pri dopravnej nehode vodička utrpela zranenia, ktorým na mieste nehody podľahla. Spolujazdkyňa utrpela povrchové zranenia nosa a tváre a zostala hospitalizovaná v nemocnici, zo zranení sa bude liečiť približne 2 týždne. Škoda na vozidle je odhadnutá na 14-tisíc eur.
 

Vyberte región